Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2012 20:04 - Министър Найденов, братовчед на Румен Овчаров
Автор: dinkov Категория: Политика   
Прочетен: 2377 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 12.08.2012 22:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Министър Найденов, братовчед на Румен Овчаров.

 

 

          Министър Найденов явно е братовчед на Румен Овчаров. Ще обясня защо.

          През 2005 или 2006 г.,(не си спомням точно), другаря Румен Овчаров от името на Българската държава сключи т.н. джентълменско споразумение с “ЛУК ОЙЛ” да намали цените на дребно по бензиностанциите си,без да намаля цените на едро( разбира се претекста бе да се защитят хората от високи цени, и да не се надува инфлация). Тогава окончателно се погнусих и разбрах в последствие какво ще стане.Стана, това което стана.

        Разориха голяма част от малките бензиностанции, по-устойчивите финансово и на по-възлови места ги изкупиха и установиха негласен монопол. Останаха 5-6 големи чужди вериги,( айде има още по регионите местни тук-там), някой си правят протести(след дъжд качулка),а Комисията за защита на конкуренцията прави проверка дали имало монопол(глупости на търкалета). Да не знае човек да се смее ли, или да плаче.

          Това е една от причините защо в България при по-нисък акциз от повечето държави в Европейския съюз, при много по-ниски средства за работна заплата, при по-нисък корпоративен данък, при по-ниски производствени разходи на българската рафинерия, при по-ниски разходи за доставка до бензиностанциите, цените на горивата са равни или дори по-високи от някой Европейски страни.А именно разоряването на дребните и средни играчи на пазара на дребно на горива с помощта на Българската държава и установяването на негласен монопол който никога не може да се докаже.

                   Частните компании винаги ще искат да имат монопол.Това е естествено за тях, но Българската държава в лицето на другаря Румен Овчаров да сключи споразумение с големите вериги за да унищожи дребните и средни предприемачи в разпространението на горива (наивниците дръзнали да правят бензиностанции), е като го нарече джентълменско споразумение (ама,че йезуитска история)…да си призная не знам как да го нарека. В същност знам. Да ти пикая на държавата.

(ако на някой му е интересно имам пост на тази тема “Високи цени на горивата.Някой от причините…” )

          Днес, 2 август 2012 г. на връх Илинден, когато празнуваме годишнина от въстанието, където хората от Македония и другите територии населени с българи се осмелиха да поискат свобода от османския поробител като платиха с кръвта и живота си за тази дързост, българския министър Найденов сключи споразумение за разоряване на дребния и средния бизнес в областта  продажба на дребно на хранителни продукти и за поробване на хората от чуждите хранителни вериги.

          Разбира се това споразумение ще го нарекат може би джентълменско споразумение и ще кажат, че чуждите вериги са социално отговорни спрямо българското население и затова го сключват. Ама, че глупост.

          Големите компании винаги ще искат да установят монопол.Това е естествено за тях, но Българската държава в лицето на министър Найденов да сключи споразумение с чуждите хранителни вериги за да унищожи дребните и средни български предприемачи в разпространението на хранителни продукти, да си призная не знам как да го нарека. В същност знам. Да ти пикая на държавата.

          Разбрахте ли защо Министър Найденов явно е братовчед на Румен Овчаров. Хвани единия, па цапардосай и другия.

          Обзалагам се, че ако ние като български граждани не направим нищо, след време, ще се повтори историята с горивата. Ще разорим все още живите български хранителни супермаркети и по-малки магазини, на пазара ще останат 7-8 големи чужди хранителни вериги  които разбира се ще установят  негласен  картел (картела е вид монополистическо образование, за който не знае какво е това), ще си позволяват да диктуват цените на дребно както си искат. Ще изнудват българските производители (ако все още има такива), Комисията за защита на конкуренцията ще прави проверки и разбира се, че няма да установи нищо (но самите конюнктурни служители от Комисията ще си взимат големите заплати… е докато не дойде друг на власт и ги смени ), а ние ще се чудим защо сме бедни…

          Ако искаме ние да си помогнем сами, като български граждани много варианти нямаме. Един от тях е като купуваме от български магазини, български стоки. Това не е ксенофобия, а елементарен прагматизъм. Така ще защитим собствения си интерес, българския  интерес, разбра се, че от Овчаровци или Найденовци “файда йок”.

        Ако на някой му е интересно имам пост по тази тема                   “ФАЙДАТА ( ползата ) И  ГЛУПОСТТА  ОТ ЧУЖДЕСТРАНИТЕ

ХРАНИТЕЛНИ  ВЕРИГИ  !!! “

         

          Ицко

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Гласувай:
9



1. lambo - Ще ползвам това твое откритие,
06.09.2012 18:49
в споровете които водя по форумите
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dinkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 184392
Постинги: 33
Коментари: 166
Гласове: 2869
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930